batik-logo-small
batik-logo-neu
Vse za sitotisk
Materiali in rešitve
menu

GOK

Ročni karuseli GOK

Firma GOK ima v svojem proizvodnem standardnem programu karusele z vrtljivimi delovnimi ploščami (4, 6 ali 8) in fiksnimi delovnimi ploščami (običajno 1). Sita so običajno vrtljiva in so vpeta v glave (4 ali 6), ki nam omogočijo uravnati šablone tako, da se barve prilegajo druga drugi . Če bomo pri tiskanju uporabljali tudi vmesni sušilec je priporočljivo izbrati kovinske delovne plošče, ker se lesene krivijo.

 

Vmesni sušilci GOK

Strojno ključavničarstvo GOK izdeluje 2 vmesna sušilnika in sicer: VŠ 35 z priklopno močjo 3,5kW in VŠ 60 katerega priklopna moč je 6 kW. Toploto, ki jo dajejo IR kratkovalovni grelci odvajamo s pomočjo ventilatorjev na tiskanec. Nastavljiva sta po višini. Čas delovanja nastavimo z časovnim relejem.

 

Regali za sušenje GOK

Je primeren za odlaganje tiskancev, ki se zračno sušijo. Standardni regal ima 50 mrež, ki jih lahko dvigami in spuščamo. Regal je mobilen, izdelan v velikosti B2 in B1. Mreže so lahko pocinkane ali plastificirane.

 

Polavtomatski tiskarski stroj GOK

Polavtomatski sitotiskarski stroj PSM-RT-700 je izdelan za sitotisk na razne ploske materiale. Vakumska turbina omogoča dober podtlak, dvig sita je paralelen. Pogon tiskarskega noža in noža za navlačenje barve je mehanski brezstopenjski. Za stroje manjšega formata je lahko pogon tiskarske glave tudi pnevmatski. Na voljo sta stroja 500*700 ali 700*1000 mm.

 

Ročne vakumske mize GOK

Ročna vakumska sitotiskarska miza je naprava na kateri imamo pritrjeno sitotiskarsko glavo za vpenjanje sita. Sitotiskarska glava nam omogoča trodimenzionalno premikanje sita v položaj, ki nam je potreben. Tiskanec na mizi je fiksiran s podtlakom, kina ustvarja turbina pod tiskarsko mizo, njegovo delovanje pa omogoča perforirana tiskarska plošča. Formati ročnih sitotiskarskih miz so običajno B2 in B1. Ker tiskance večjega formata na vakumski mizi z kotnim odpiranjem težko tiskamo obstoja tudi vakumska tiskarska miza s paralelnim dvigom sita in vodenim tiskarskim nožem (enoročni sistem). Take tiskarske mize izdeluje GOK v različnih dimenzijah.

 

Osvetljevalne mize GOK

Vakumske osvetljevalne mize so opremljene z fluorescentnimi cevmi (super aktinijskimi, dajejo modro svetlobo), ki dajejo UV svetlobo potrebno za osvetljevanje. Standardne osvetljevalke so v formatu B2 in B1. Opremljene so z vakumsko črpalko, s katero ustvarimo podtlak v prostoru med steklom in gumijasto deko. Kot dodatna izvedba je v osvetljevalno mizo prigrajen sušilnik za sita, premazana z emulzijo. Sušilnik nam omogoča, da imamo stalno na zalogi nekaj suhih sit pripravljenih za osvetljevanje. Programator na osvetljevalni mizi omogoča nastavljanje potrebnega časa za osvetljevanje in po preteku tudi avtomatski izklop.