batik-logo-small
batik-logo-neu
Vse za sitotisk
Materiali in rešitve
menu

Pomožni materiali

Gume za tiskarske nože in držala

 

Nudimo gume za tiskarske nože proizvajalca SERITEC, ki izdeluje gume na poliuretanski osnovi. Debeline gum so od 4 do 10 mm, višina je od 20 do 100 mm, trdota od 55 do 95 Sh in dolžine do3050 oziroma 3660 mm. Brus je lahko oglat-oster, okrogel, polokrogel, koničasti, enostransko brušen in enostransko polkrogli. Gume so namenjene profesionalni rabi, imajo dolgo življensko dobo, so odporne na topila, dajejo kvalitetnejše tiske.

 

Enojne gume v trdotah:

rdeča – 65˚Sh, zelena - 75˚Sh, modra - 85˚Sh, bela – 60, 70, 80, 90 in 95˚Sh

 

Duplex gume so lahko kombinacija trše in mehkejše gume:

rdeče/bela – 65/90˚Sh, zeleno/bela -75/90˚Sh in modro/bela 85/90̊ Sh

 

Triplex gume so izdelane iz dveh ali treh vrst gum:

rdeče/bela/rdeča – 65/95/65˚Sh,; rdeča/bela/rdeča – 75/95/75˚Sh; zelena/bela/zelena – 85/95/85˚Sh; modra/bela/modra – in 70/90/70˚Sh; bela/bela/bela.

Kombinacija raznih vrst gum omogoča izbiro lastnosti gume in s tem izboljšanje določenih lastnosti noža pri delu z določeno tiskarsko barvo.

 

Tiskarski noži z lesenim držalom

V ponudbi so tiskarski noži z lesenim držalom in z vpeto gumo debeline 8 ali 10 mm. Brus je lahko pravokoten (ostri nož) ali zaobljen (okrogel). Dolžina tiskarskega noža je po želji kupca.

 

Kovinska držala

V prodaji imamo tudi kovinska držala (aluminijasta), ki jih razrežemo po želji. Enako se vpenja v čeljust držala izbrana guma.

 

Pripomočki pri čiščenju sit

VarioSpray Dpi pištola za odstranjevanje neosvetljene emulzije po osvetljevanju. Poraba vode je majhna, razpršena voda ni agresivna do emulzije in je ne poškoduje. VarioSpray-W in –S plastični steklenici za nanašanje posameznih sredstev na med delom. W- rdeča je primerna za vodne sisteme, S-modra pa za sisteme z topili.

 

VarioBrush krtača fina sintetična vlakna zadržijo večjo količino topila ali vode in jih uporabljamo pri čiščenju sit.

 

VarioPad ročaj z gobo je koristen pripomoček pri vseh vrstah čiščenja sita. Goba s katero čistimo tudi mehansko odstranjuje težko odstranljive tiskarske barve ali emulzije. Zelo uporabna pri odstranjevanju senc iz mrežice. Merilni vrči uporabni pri pripravi in merjenju tekočin.

 

Filtrne vreče za filtriranje odpadne vode pri sistemu čiščenja z obarjanjem. Sodovi za dekantiranje za izpuščanje vode po opravljeni filtraciji.

 

Sredstvo za odstranjevanje folij

COBRA 3018 je sredstvo s katerim si lahko pomagamo pri razreševanju težav z napakami pri nalikanju folij. 

S COBRO 3018 namočimo material na katerega smo nalikali folijo. Nekoliko počakamo, zatem folijo brez težav odstranimo. Pustimo da tekočina izhlapi.

TEŽAVE: Na nekaterih materialih se nam lahko pojavijo madeži, ki tudi po sušenju ostanejo. Pomoč je pranje izdelka.

 

Korita za nanašanje emulzije

Za nanašanje emulzije na sita vam nudimo korita v nerjaveči izvedbi, odporna na vsa sredstva, ki jih v sitotisku uporabljamo. Velikosti korit so naslednje:

-          Dolžina 200 mm

-          Dolžina 330 mm

-          Dolžina 450 mm

-          Dolžina 600 mm

-          Dolžina 800 mm in

-          Dolžina 1000 mm

Poleg nerjaveče izvedbe vam lahko ponudimo nanašalna korita tipa FOTEC, ki jih razrezujemo po vaši želji. Korita imajo stranske ploščice plastične, aluminijasti profil je izdelan z ustnicami 0,75 in 2 mm krivine ( za majhne in velike nanose emulzije.

 

Pripomočki in pomožni materiali

Ročna prha VarioSpray   Priročna pištola s tremi šobami za ispiranje sit po osvetljevanju neosvetljene emulzije, za ispiranje šablone po tiskanju. Ima zmanjšan pretok vode in zaradi pršenja vode večjo izpiralno moč vode. Ne poškoduje sita ali emulzije

 

VarioSpray – W in –S   Plastične steklenice s razpršilcem za nanašanje posameznih sredstev med delom na sito. W – rdeča za vodne sisteme in S – modra za sisteme z topili.

 

VarioBrush krtača   Fina krtača z plastičnimi ščetinami. Pripomoček za vse vrste čiščenja sita.

 

VarioPad    Večplastna goba z držalom za čiščenje sit, tudi za mehanska odstranjevanja strjenih ostankov barve. Zelo uporabna pri odstranjevanju senc.

 

Čopiči    Okrogli čopiči za nanašanje sredstev na sito. Velikosti 20 in 24.

 

Plastični merilni vrči 1000 ml   Merjenje tekočin, priprava čistilnih mešanic.

 

Filtrirne vreče    Pri postopku obarjanja izpiralne vode v usedalnikih uporabimo vrečo kot filter in jo namestimo v usedalnik, ki zadrži nastalo oborino. Tako zbrano usedlino damo na sežig. Ekološko zbiranje odpadkov.

 

Sodovi za usedanje    V usedalnikih,  zadržujemo od tiskarskih barv umazano odpadno vodotoliko časa da izvršimo proces obarjanja in usedanja nečistoč. Zatem grobo očiščeno vodo spustimo v kanalizacijo.

 

Objemke za porcelanske skodelice Φ 80 mm za sublimacijo v vročem zraku.

 

Silikonska guma za termo stiskalnice. Dimenzije 40 * 50 cm, debelina 10 mm.

 

Silikonska guma debeline ca. 3 mm za izenačevanje pritiska in temperature pri sublimatičnem transferiranju na keramične ploščice.

 

Teflonizirana toplotno obstojna tkanina za zaščito grelne plošče termo stiskalnice.

 

Trakovi za merjenje temperature

Za kontrolo temperature vam nudimo papirnate termo trakove, s katerimi lahko dokaj natančno ugotovite temperaturo termo stiskalnice ali najvišjo temperaturo v sušilnem tunelu. V prodaji imamo trakove za območja 104 – 143 ͦ C;  143 - 182˚C in 182 - 224˚C. Pakirani so v vrečkah po 40 kom. 

 

Termometri z bimetalno sondo za merjenje temperature

Temperaturno tipalo je spojeno z aparatom z ca. 5 m kablom, ki omogoča da ga spustimo skozi sušilno komoro in istočasno merimo temperaturo v sušilnem kanalu.